Sagt om mig

Jag har samarbetat med många oerhört duktiga skribenter, redaktörer och korrekturläsare. Alla har lärt mig något men det var i samarbetet med Erica som jag för första gången kände att jag växte som författare. Därför vill jag lämna mina allra bästa rekommendationer. Hennes förmåga att förstå författaren, hennes enormt noggranna sätt att läsa och arbeta med manuset och den otroliga ödmjukheten hon har är i en klass för sig. Jag ser med glädje fram emot att skicka mina kommande böcker till henne.

 

Daniel Mendoza

Jag hade inte kunnat få en bättre lektör än Erica. Hon är tydlig och ställer frågor som får mig som författare att tänka till, snarare än att hon går in och ändrar. Med Erica har jag både utvecklat, förfinat och behållit mitt eget språk!

 

Aline Lilja Gladh

Lektörsutlåtande, Tändstickan

Du lyfte manuset precis där jag önskar det vore idag.

Anna Wiklund

Erica Eklund är en mycket uppskattad lektör på Hoi förlag och har på ett värdefullt sätt bidragit till vår professionella lektörstjänst som är öppen för alla författare.

Sandra Gustafsson
Förlagsredaktör, Hoi förlag

Att anlita Erica var det bästa jag kunde göra i min blivande författarroll. Hennes kommentarer både som lektör och redaktör hjälpte inte bara mitt manus att nå en högre nivå, hennes feedback berikade mig personligen i mitt skrivande. Jag lärde mig saker av henne.  På ett fint, pedagogiskt sätt har hon guidat mig igenom mitt manus. 12 stjärnor av 10 möjliga.

 

Anette Selberg

Lektörsutlåtande samt redaktörsuppdrag, Cancermamman, gravid med livet som insats

Du är bra på att se mina styrkor och inflika önskningar på förändringar. Överlappningen sker snyggt och pedagogiskt, vilket jag som lärare gillar.

Linda Schönbeck

Är så glad att våra vägar korsats. Precis fått ett gediget lektörsutlåtande på mitt första manusutkast för min kommande roman. Tydligt, konstruktivt och uppmuntrande. Objektivt men samtidigt personligt. Allt fångat i en skarp handlingsplan. Ovärderligt och inspirerande. Mycket, mycket nöjd!

 

Hasse Carlsson

Tack, det känns som om du slagit huvudet på spiken på flera saker jag inte tänkt på. Kommentarerna är spot on, det är kloka funderingar som jag vet kommer göra texten bättre. Känns som om du verkligen har förstått vad jag är ute efter.

 

Ann-Catrin Mattsson

Redaktörsläsning

Erica hade en förmåga att möta mig precis där jag befann mig i skrivprocessen – med ett halvfärdigt manus som jag inte vågat visa för någon. Jag gick från vårt möte med ett sug att fortsätta skrivandet. Skulle jag köra fast eller bli klar och vilja anlita en lektör skulle jag definitivt vända mig till Erica.

 

Lena Carlsson

Första-kapitel-analys och speedcoaching

Alla dina kommentarer får mig att se scenerna på ett annat sätt. Från läsarens synvinkel. Ditt utlåtande har gett mig många, många tankar som jag definitivt kommer att fundera mycket på och systematiskt gå igenom. Det är otroligt fin hjälp jag får av dig. Jag tar verkligen till mig av dina åsikter.

Ethel Hedström

Du har läst manus så ingående och engagerat som jag kan begära. Dina synpunkter är högst relevanta och kommer att hjälpa mig i mitt fortsatta arbete med redigeringen. Jag tycker att du har läst min berättelse med inlevelse och intelligens. Det känns tryggt att ha haft dig som lektör och jag är övertygad om att du kommer att göra ett utmärkt jobb som manuskonsult. 

Magdalena Nordenson

Dina frågor om karaktärer gör att jag vill jobba mer med dem, framställa dem mer trovärdigt. Jag har fått ovärderliga tips i ditt utlåtande, gillar att du betonar vad jag behöver jobba med för att lyfta historien.

Päivi Karabetian