Om mig

Att läsa och skriva har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Jag älskar att röra mig i skönlitteraturens alla världar, slukas av karaktärerna och beröras av berättelserna. Under tolv år arbetade jag som gymnasielärare i svenska och tyska men idag ägnar jag mig helhjärtat åt att vara litterär konsult samt att skriva på min egen debutroman. Jag frilansar också som lektör och redaktör på Hoi Förlag.

För att komplettera min gymnasielärarexamen i svenska och tyska har jag gått en yrkesutbildning hos Ann Ljungberg och Litterära konsulter och kan nu titulera mig diplomerad lektör.

Anlita mig som litterär konsult

Mina styrkor som lektör är att jag ser vad just ditt manus behöver. Jag hjälper dig att upptäcka dina styrkor och använda dem för att arbeta med svagheterna. Som pedagog är jag van att framföra min feedback så att det blir tydligt för dig vad som behöver utvecklas utan att du behöver känna dig trampad på tårna. Jag vet att det kan kännas otäckt att lämna ifrån sig sin text men jag lovar att vårda den med ömhet och respekt.

Efter att ha arbetat under lång tid med ditt manus är det lätt att du som författare blir blind för din egen text. Jag hjälper dig att se manuset med nya ögon. Genom de frågor jag ställer till dig och till texten får du vägledning i din kommande bearbetning. Mitt uppdrag är att hjälpa dig att utveckla ditt skrivande så att du kommer närmare dina mål.

Erica Eklund

Diplomerad lektör

I media 

Lektören Erica Eklund gör verklighet av författardrömmar

Intervju i I Bokhandeln

Det är det bästa jag gjort

Intervju i Folkbladet

Du är bra på att se mina styrkor och inflika önskningar på förändringar. Överlappningen sker snyggt och pedagogiskt, vilket jag som lärare gillar.

Linda Schönbeck