Om mig

Jag har alltid älskat att läsa och skriva – det har varit en naturlig del av mitt liv så länge jag kan minnas. Som gymnasielärare i tyska och svenska har jag under tolv år guidat tonåringar i deras möten med texter i alla möjliga former. 2017 vidareutbildade jag mig till lektör, sade upp mig och startade mitt företag. I mitt arbete som lektör, redaktör och författarcoach har jag stor nytta av mina kunskaper och erfarenheter från läraryrket. Ingen elev är den andra lik och precis så är det också med mina kunder och deras manus.

Jag bor i Norrköping tillsammans med min man och våra två söner. Jag ser till att få tid till mitt eget skrivande och prioriterar att röra på mig för att må bra. Vi åker skidor så fort det finns snö i backarna och på sommaren packar vi ihop allt och flyttar några månader till Ålands skärgård och njuter av hav och klippor.

Anlita mig som litterär konsult

Mina styrkor som lektör är att jag ser vad just ditt manus behöver. Jag hjälper dig att upptäcka dina styrkor och använda dem för att arbeta med svagheterna. Som pedagog är jag van att framföra min feedback så att det blir tydligt för dig vad som behöver utvecklas utan att du behöver känna dig trampad på tårna. Jag vet att det kan kännas otäckt att lämna ifrån sig sin text men jag lovar att vårda den med ömhet och respekt.

Efter att ha arbetat under lång tid med ditt manus är det lätt att du som författare blir blind för din egen text. Jag hjälper dig att se manuset med nya ögon. Genom de frågor jag ställer till dig och till texten får du vägledning i din kommande bearbetning. Mitt uppdrag är att hjälpa dig att utveckla ditt skrivande så att du kommer närmare dina mål.

Erica Eklund

Diplomerad lektör

I media

Lektören Erica Eklund gör verklighet av författardrömmar

Intervju i I Bokhandeln

Det är det bästa jag gjort

Intervju i Folkbladet

Du är bra på att se mina styrkor och inflika önskningar på förändringar. Överlappningen sker snyggt och pedagogiskt, vilket jag som lärare gillar.

Linda Schönbeck